Délvidéki diákok a Refiben

Elmúlt héten Délvidékről érkezett cserediákokkal teltek meg a felsős osztályok. A 20 magyar diák olyan szerbiai és horvátországi településekről érkezett Pécsre, ahol nem minden esetben van lehetőség magyar iskolába járni, magyar nyelven tanulni. A gyerekek délelőttönként a mindennapi oktatásban vettek részt, a délutánokat pedig kulturális programok tették színessé. A cserekapcsolat célja, hogy a határon túli és az anyaországi gyermekek egymás kultúráját megismerhessék, barátságok szövődjenek.
Az általános iskola diákjai bő egy hónap múlva utazhatnak a vendég gyermekekhez Szerbiába és Horvátországba.

A II. Kosztolányi Cserediákprogramban, amelyben iskolánk idén is részt vett, most mintegy 150 diák utazhatott Pécsre. A rendezvény megnyitójára a Városházán került sor, ahol Dr. Őri László pécsi alpolgármester és Barkóczi Csaba, a Kosztolányi Céltársulás elnöke üdvözölték a határon túli vendégeket.
A gyermekek 5 napra érkeztek és családoknál kerültek elszállásolásra. Délelőttönként fogadóikkal közösen iskolába jártak, míg délutánonként felkeresték a város nevezetességeit, a Zsolnay Negyedet, a történelmi Belvárost és a Pécsi Tudományegyetemet.
A programba idén iskolánkon kívül három másik, a belvárosi Szent Mór Katolikus Iskola, a belvárosi Jókai Mór Általános Iskola és a patacsi Kovács Béla Általános Iskola kapcsolódott be.