PTE PARTNERINTÉZMÉNYE címátadó ünnepség

2016. november 18. péntek


PTE PARTNERINTÉZMÉNYE címátadó ünnepség


Tovább bővült a Pécsi Tudományegyetem tanárképzésben együttműködő partnerintézményeinek a köre.


A PTE Tanárképző Központ november 18-án, pénteken ünnepséget szervez a tanárképzés szakmai gyakorlataiban együttműködő, A PTE PARTNERINTÉZMÉNYE címet elnyert köznevelési intézmények számára. Az ünnepségre meghívást kaptak azok az új partnerintézmények, amelyek az idei évben kiírt pályázaton sikeresen szerepeltek, és meghívást kaptak azok az iskolák is, amelyek már a tavalyi évben is együttműködő partnerek voltak, a kritériumoknak megfelelnek és vállalták a további közös munkát.


A két pályázattal már 54 olyan minősített köznevelési intézmény partnere az Egyetemnek, mely elkötelezett a pedagógusjelöltek szakmai fejlődésének támogatásában, képzett mentorpedagógusaik pedig elhivatottak a hallgatók felkészítésében. Összesen 146 gyakorlatvezető mentorpedagógus áll a hallgatók rendelkezésére a tanítási gyakorlatok vezetésében, támogatásában. A pedagógusok szakvizsgás mentorvégzettséggel rendelkeznek, vagy az ez irányú képzésben most vesznek rész. Három pedagógus mesterpedagógus címmel rendelkezik, 23 mentorpedagógus pedig mesterpedagógus jelöltként vállalta a tanárjelöltek felkészítésében való közreműködést. A partnerintézmények munkáját a szakmai gyakorlatokért felelős egyetemi oktatók, az Egyetem gyakorló iskolája vezetőtanárai is segítik.


A rendezvény meghívott vendégei a címátadó ünnepség után egy közös intézménylátogatáson vehetnek részt az idén 20 éves fennállását ünneplő Művészeti Karon, betekintést nyerhetnek a Zeneművészeti és Képzőművészeti Intézet munkájába.

 

A képen Dr. Font Márta a PTE rektorhelyetese adja át a táblát Bartisné Gagyi Ágnes igazgatónőnek.

 

 

A képen Dr. Berke Gyula a PTE oktatási rektorhelyettese gratulál az igazgatónőnek.