Karnagyi köszöntő

Kedves Látogató!

 

Mint a Pécsi Református Kollégium Vegyes karának karnagya, köszöntöm kórusunk oldalán. E felületen igyekszünk a legszínesebben bemutatni együttesünk múltját és jelenét.


A vegyes kar 1995-ben alakult meg. Első és egyben alapító karnagya Dr. Hoppál Péter, a gimnázium akkori ének-zene szakos tanára volt. Bár azóta iskolánk zenei élete többrétűvé vált – gondolok itt a tantervi énekoktatáson felül az egyházi ének oktatásra, a zeneiskolai szolfézs- és hangszeroktatásra, a kántorképzésre valamint magára a kórus műhelymunkájára – ezen rétegek közül mindig is az iskolai kórusmunka volt a legmeghatározóbb. Mintául a csaknem 300 esztendős Debreceni Kántus szolgált, a Debreceni Református Kollégium kórusa. Ebből kiindulva elsődleges és fő feladatunk a szolgálattevés, melyet elsősorban iskolánk igei alkalmain gyakorlunk. Ugyanakkor iskolafalakon kívül is rendszeresen járunk baranyai vagy akár távolabbi falvak, városok istentiszteleteire, hogy a liturgikus énekléssel emelhessük egy-egy ünnep fényét és ezzel dicsérhessük az URat. Repertoárunkat az említett feladatainkhoz igazítva igyekeztünk, igyekszünk kialakítani.


Az elmúlt majd’ két évtizedben számtalan utazáson vehettünk részt határokon, tengereken innen és túl. Számos kórusversenyen megmérettettünk más, neves kórusokkal is és büszkén mondhatom: megálltuk a helyünket, amint azt eredményeink is bizonyítják! Magunkénak tudhatunk jó pár hanghordozót is, melyek szintén ezen időszak termései.


Mindezekből, kedves Látogató, ízelítőt kaphat az „Ahol jártunk már”, az „Eredményeink”, valamint a „Diszkográfia” menüpontok alatt.


Amint látható, rengeteg élményt, sok szépet és jót tudhatunk magunkénak, melyért mindenkoron legyen hála az ÚR Istennek, aki a zene szeretetével ajándékozott meg minket. Ez, és még sok más, ami összeköt bennünket. Nem csak kórus lehetünk, hanem igazi csapat is, mely egy családot alkot. Örök jelszavunk a vidámság és a barátság. Amit pedig soha nem hagyunk otthon: jókedv és gitár, melyek elmaradhatatlan kellékei a közös buszozásoknak.


Ezzel a jókedvvel kívánom Önre, kedves Látogató, az Isten áldását!

 

Áldás, békesség!

 

2014. november 29.

Pap Tamás
Karnagy


Elérhetőségeink:

Postacím: 7630 PÉCS, Engel János József utca 15.
Tel./Fax: 06-72/210-800
Mobil: +36-30/287-0322
E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.